Murtad kerana putus cinta!

Posted by KuasaRakyat | 4:55 PM | 0 comments »

Cinta boleh membawa ceria.
Cinta juga boleh membawa derita.

Begitulah betapa hebatnya kuasa CINTA.
Ada yang sanggup berkorban apa sahaja kerana cinta. Tetapi sedarkah mereka bahawa,cinta yang tidak berlandaskan syariat ISLAM akan kecundang dan akan membawa bencana yang besar dalam hidup mereka.

Kes murtad yang melibatkan percintaan bukanlah perkara yang asing lagi. Masih ingatkah lagi tentang kes murtad seorang perempuan yang bernama Aisyah Bukhari?Tidak perlulah saya menceritakan semula kes Aisyah Bukhari ini. Kalau yang tak tahu lagi,anda boleh tanya haji lebai google.

Yang terbaru, pengakuan sendiri seorang pemuda yang telah mengaku secara terang-terangan bahawa beliau telah menukar agama. Rentetan cerita yang membawa pengakuan beliau itu adalah disebabkan beliau telah putus cinta dengan seorang gadis!Setelah diamati post-post beliau di facebooknya, nampaknya beliau seperti orang yang tidak waras lagi. Cakap merapu-rapu dan sebagainya dan yang paling teruk adalah mempertikaikan KEWUJUDAN ALLAH!nauzubillah!

Sekarang anda boleh ikuti gambar-gambar post yang sempat saya printscreen. Baca dan nilai sendiri post beliau.
Marilah kita doakan agar beliau sempat bertaubat sebelum ALLAH menjemput beliau dalam keadaan yang hina!(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)(Klik gambar untuk besarkan)
(Klik gambar untuk besarkan)


UPDATE TERBARU BERKAITAN ISU INI, SILA BACA SINI ==> UPDATE ISU

0 comments

Related Posts with Thumbnails