[UPDATE]-MURTAD kerana PUTUS CINTA!

Posted by KuasaRakyat | 10:49 AM | 0 comments »

Semalam saya telah keluarkan satu artikel yang agak kontroversi kerana ia melibatkan soal akidah. Alhamdulillah,seorang sahabat blogger telah melakukan siasatan lanjut berkaitan perkara ini.
Hasil siasatan,boleh la baca disini.Akhi Fairuz

Apa yang saya tertarik dalam siasatan ini ialah berkenaan kenyataan dari kawan rapatnya. Menurut nya,kawan nya itu memang mempunyai masalah mental serta telahpun berada dalam kawalan polis dan unit kaunseling. dan dia minta agar perkara ini tidak dihebohkan.

Tengok gambar di bawah:


(Klik untuk besarkan gambar)

Apa yang saya tertarik berkenaan kenyataan saudari yang kedua tu.(ayat yang di BOLD)

MS : Ya..betul...hanya Allah sahaja yang layak MENGHUKUM dan mampu MEMBANTU....tak sanggup akak nak tengok or baca benda ni asy....

TAPI dia tuan punya diri tak payah lah hebah2 kan perkara ni....

semua org ada masalah......ramai lagi org break up....

sedang dlm islam....Kita tak boleh pergi mengintai org sana sini konon nak tau dia zina atau sengaja mengorek keburukkan seseorang (termasuklah ahli politik) untuk tujuan memburukkan org itu...kerana apa yang dibelakang mata kita adalah TUGAS allah swt.

APATAH lagi Bercerita mengenai diri sendiri melakukanya.!
SO...kalo DIA ZINA sekalipun....DIA tak Perlu lah cerita / tunjuk.

Dia membuatkan...org lain seperti kita ni DAPAT DOSA SAMA sebab tak BERTINDAK!!

Kalo ada pegangan agama...InsyaAllah benda mcm ni tak terjadi...
Tuhan jer yang sayang kita setulusnya....manusia mmg akan tinggalkan kita....
kalo dok MAKAN HATI...mestilah JADI GILA....Hukum ALAM....unless he has the psychological issues even before such things that he blames for - But God knows.

And masalah TUKAR AGAMA has nothing to do with PSYCHOSIS Or any PSYCHOLOGICAL OR NEUROLOGICAL ISSUES. Obviously,..IF HE STILL BELIEVE IN ANOTHER GOD- he is normal.

And sorry....Everyone entitled for their opinion...Until I tell mine...No one has proper right to ask me to stop the conversation-and obviously im not even being judgemental...LOGICAL thinking PLEASE.~


Jika difikir,agak betol apa yang telah dikatakan oleh saudari itu(ayat bold ).


Tapi apa-apa pun diharapkan,beliau akan sempat sembuh.


Yang di luar sana tu,yang asyik tengah hangat bercinta perlu ingat!Ingat bahawa jangan terlalu mencintai seseorang.kelak anda akan merana. Jalan yang lebih baik,adalah tidak bercouple. Sebenarnya macam-macam masalah yang timbul disebabkan kerana bercouple. Ini bukan andaian,tetapi fakta.
Sekian.

Murtad kerana putus cinta!

Posted by KuasaRakyat | 4:55 PM | 0 comments »

Cinta boleh membawa ceria.
Cinta juga boleh membawa derita.

Begitulah betapa hebatnya kuasa CINTA.
Ada yang sanggup berkorban apa sahaja kerana cinta. Tetapi sedarkah mereka bahawa,cinta yang tidak berlandaskan syariat ISLAM akan kecundang dan akan membawa bencana yang besar dalam hidup mereka.

Kes murtad yang melibatkan percintaan bukanlah perkara yang asing lagi. Masih ingatkah lagi tentang kes murtad seorang perempuan yang bernama Aisyah Bukhari?Tidak perlulah saya menceritakan semula kes Aisyah Bukhari ini. Kalau yang tak tahu lagi,anda boleh tanya haji lebai google.

Yang terbaru, pengakuan sendiri seorang pemuda yang telah mengaku secara terang-terangan bahawa beliau telah menukar agama. Rentetan cerita yang membawa pengakuan beliau itu adalah disebabkan beliau telah putus cinta dengan seorang gadis!Setelah diamati post-post beliau di facebooknya, nampaknya beliau seperti orang yang tidak waras lagi. Cakap merapu-rapu dan sebagainya dan yang paling teruk adalah mempertikaikan KEWUJUDAN ALLAH!nauzubillah!

Sekarang anda boleh ikuti gambar-gambar post yang sempat saya printscreen. Baca dan nilai sendiri post beliau.
Marilah kita doakan agar beliau sempat bertaubat sebelum ALLAH menjemput beliau dalam keadaan yang hina!



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)



(Klik gambar untuk besarkan)




(Klik gambar untuk besarkan)






UPDATE TERBARU BERKAITAN ISU INI, SILA BACA SINI ==> UPDATE ISU



Nampaknya sejak dua menjak ini,kes pembunuhan jutawan kosmetik terkenal,Datuk Sosilawati hangat diperkatakan. Saya dari sejak awal lagi,telah menyangka bahawa kes kehilangan beliau akan diakhiri dengan kes pembunuhan.Maka betol la apa yang telah saya jangkakan.

Kes pembunuhan ini amat tragis. Mana tidaknya. Mangsa telah dibunuh dan dibakar!Taktik pembunuhan ini dikatakan mampu untuk menutup bukti pembunuhan. Tetapi sepandai pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah jua.
Nampaknya kes ini,boleh dikatakan hampir selesai. Banyak bahan bukti telah dijumpai.


Hebat jugak PDRM kita ini. Copat je bertindak. Bagus la macam tu kan.
Semoga pembunuh kepada ke-empat empat mangsa tersebut dapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatan dia.


Sebelum mengakhiri post ini,............




Pembunuhan ini sapa nak bertanggungjawab pula?



Blog ini KEMBALI BEROPERASI SEMULA!

Posted by KuasaRakyat | 4:03 PM | 0 comments »

Assalamualaikum semua.

Sedar tak sedar,blog ini telah mati hampir 5 bulan!
Lama tak update. Sebabnya terdapat beberapa masalah yang menghalang dari saya untuk update.
Insyaallah,selepas ini,saya akan update semula dengan cerita2 politik tanah air. Diharapkan anda semua dapat follow blog ini semula. InsyaallaH!

Ezam Kotak jadi Senator

Posted by KuasaRakyat | 2:06 PM | 0 comments »

Oit,apesal malaon ni jadi senator plak..


apa sumbangan besar dia yang melayak kan dia jadi Senator?

kalau ikut Malaysiakini:

Perlantikannya itu dikatakan sebagai menghargai pengorbanannya yang tidak dicalonkan pada pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor tetapi sebaliknya menyokong calon kompromi, P Kamalanathan.





Tak kan ini dipanggil pengorbanan yang suci murni dan layak dilantik jadi senator?KAHKAHKAH..


Ok la tu. Selama dia menjadi balaci dan barua UMNO,akhirnya dia diberi ganjaran sebegini rupa.

Berbaloi ke tidak wahai Ezam?

Ulasan KRP:


Setelah PRK Hulu Selangor berlalu,maka banyak penganalisis-penganalisis yang mengeluarkan pendapat masing-masing berdasarkan kejayaan BN di Hulu Selangor.
So,aku tidaklah ingin membuat ulasan mengenai Hulu Selangor. Biarkanlah ia berlalu. Apa yang aku fokus kan sekarang adalah PRK yang akan diadakan di Sibu.

Macam menarik kerana melihat peratus pecahan kaum yang terbesar adalah orang cina. Dan pengundi-pengundi dari kaum itulah yang banyak mengundi PKR dalam PRK Hulu Selangor baru-baru ini.

Tetapi aku tidak la ingin mengatakan bahawa DAP boleh menang senang di Sibu sebabnya melihatkan bahawa mendiang Robert Lau telah memegang kerusi Parlimen Sibu selama 5 penggal!Lama tuuu...

Apa yang aku lihat disini adalah jika DAP hendak menang, maka Pakatan Rakyat perlulah bekerja keras untuk mendapatkan undi orang-orang Iban,Melanau dan orang Ulu.
Oleh itu, dengan kemasukan SNAP didalam Pakatan Rakyat baru-baru ini diharapakan dapat membantu PR untuk menang dalam pilihanraya kecil Parlimen Sibu ini.

Insyaallah berkat kesungguhan para pejuang Pakatan Rakyat, Sibu akan jadi milik kita!


Duit menang di Hulu Selangor!

Posted by KuasaRakyat | 10:38 PM | 0 comments »

Kah kah kah...

MIC menang oii..

Encik Kamal menang oii..
Encik Alan menang laa..
Encik Nathan la menang...

Apapon tahniah diucapkan pada BN..
Tak hairan la.
HAmpir berjuta-juta BN tabur,mustahil la BN akan kalah..
tapi sian tengok BN..
Tabur juta-juta pon,majoriti takde la besar mana pon..

seperti yang aku kata dalam post2 aku..

Kekalahan dalam pilihanraya perkara yang biasa bagi kami. Apa nak kisah.

Kalau kami menang,kami amat gembira dan bersyukur. Kalau kalah,kami redha.

Setiap kali pilihanraya,kami bukan saja berdepan dengan BN tapi juga berdepan dengan SPR dan tohmahan Media 24 jam non-stop tanpa langsong diberi peluang untuk memperjelaskankan perkara sebenar.

Ini hakikatnya.

Related Posts with Thumbnails